Öppettider Instagram Facebook 031-3301101
Kassa 0
Logga in Registrera
 

BetSil Rengöring / impregnering 5 liter
Varumärke STENVARUHUSET

Enhet
Antal
Summa:
800 kr (inkl.moms)
Vikt:
5 kg
Fakta
Artnr
B10500
Brand
STENVARUHUSET
Weight/Price
5

Produkt Information

Gör ett miljövänligt val och behandla din marksten med BetSil. I grunden är BetSil en dammbindare för betonggolv, och merparten av all marksten är tillverkade i betong. Vilket gör att du kan dra nytta av alla fördelar som BetSil har vid impregnering av betong.


När du lägger BetSil på din marksten så tränger den ned i betongplattan och reagerar med kalken i betongplattan. Detta skapar en tät och hård yta i markstenen som gör att växter inte får något grepp att växa fast på markstenen. Du minskar också risken för frostsprängningar då vatten inte tar sig in i betongplattan.

 

Det går även utmärkt att tvätta befintlig marksten som har beläggning av mossa, alger eller andra växter. Efter att du tvättat och impregnerat din stenläggning med BetSil så är betongplattorna förseglade. 

 

Räkna med att det går åt ca 0,25 l per m2 marksten som du ska impregnera.

 

Behandlar du markstenen med BetSil så är det en permanent miljövänlig behandling som du normalt sett inte behöver göra om. Tänk på att skyddet gäller markstenen, beroende på hur fogen mellan stenarna lagd, så kan växtligheten komma tillbaka där efter något år. 

 

Har du marksten som legat något år och som har olika former av påväxt, som mossa och alger?

 

Då är BetSil ett utmärkt hjälpmedel för att få markstenen i nyskick igen. När du använder BetSil för att tvätta av äldre marksten så släpper mossa och andra växter från markstenen. När BetSilen tränger ned i markstenen så kristalliseras den och fyller upp hålrum och småsprickor där mossan har sina rötter. När sedan ytskiktet på markstenen blivit tätt och hårt så har inte mosa och alger någon chans att etablera sig igen. Du har fått ett permanent skydd av markstenen och din stenläggning ser ut som nylagd.