Öppettider Instagram Facebook 031-3301101
Kassa 0
Logga in Registrera
 

Vanliga frågor

Jag har köpt en betongmarksten, varför får jag färgskiftningar i stensättningen?
Färgskiftningarna är lite av stenens charm. Många produkter är melerade i två olika färger för att ge en levande yta. Om du köpt produkterna vid olika tillfällen kan dock förändringar i färgen uppkomma vid olika körningar i våra två fabriker. Har du flera pallar rekommenderar vi att du plockar stenen från alla pallar samtidigt vid läggning så att skiftningarna sprids ut jämnt i ytan.
Vilken sten skall vi välja ?
Vad har ni för typ av hus ? hur ser omgivningen ut? Det är viktigt att stenen känns rätt i just din trädgård. Idag finns det ett jättestort utbud av betongsten och natursten. Till en slingrande trädgårdsgång väljer man med fördel en mindre marksten som det är lätt att svänga med och undviker därmed därmed mycket sågning. Till stora altanytor eller poolytor är det vackert med stora plattor i betong eller natursten. Blanda gärna natursten och betong i din trädgård.
Skall man välja betong eller natursten?
Granit, skiffer och kalksten är exempel på natursten som används i våra trädgårdar, priset på natursten är oftast högre , men har en nästan obegränsad livslängd och får en vacker patina med åren. Betongprodukter tillverkads av cement och sand. Produkterna tillverkas maskinellt i stora serier, och ett otal storlekar med varierande färg och ytstruktur. Kvaliteten är god och har en lång livslängd.
Vad skall det vara för material under marksten och plattor?
För gångytor, gräv ut ca 20-25 cm. För körytor, 30-35 cm. Lägg en fiberduk mot jorden, för att separera jord och bärlager och därmed motverka sättningar. Fyll på med bärlager, 10-15 cm för gångytor och ca 30 cm för körbara ytor (personbil). Packa bärlagret med en markvibrator s.k. padda. Täck med ca 3 cm stenflis fraktion 2-5 mm och sedan markstenen. För mer information hänvisas till monteringsinstruktion i vår broschyr.
Varför blir det vita fläckar på mina betongplattor?
Det är kalkutfällningar. All cement innehåller kalk och i betongens härdningsprocess kan kalken fälla ut. Dessa fläckar försvinner så småningom genom slitage. För att snabba på slitaget kan man borsta ytan med fin sand. Man kan också använda produkter med 10-20 % lösningar av citronsyra eller saltsyra. Händer och ögon måste skyddas. spola noggrant med vatten efteråt.
Kan man returnera sten som blivit över?
Det går bra om det är en lagervara. En returavgift på 30 % dras av från varans pris såvida det inte är obrutna pallar, då tar vi ingen returavgift. Returfrakten står kunden för.
Hur gör man rent sina plattor?
En regelbunden rengöring med vatten och borste fungerar bra. Är området utsatt för mycket smuts eller alger kan det rengöras med alg-och mossrengöringsmedel . Dom flesta antialgmedel är långtidsverkande och rengör på djupet. Var försiktig med högtryckstvätt på betongplattor. Det kan förstöra ytan och kan dessutom göra så att smuts lättare fastnar i porerna.
Hur får man bort ogräset mellan plattorna?
Det bästa är att rensa bort det mekaniskt, enfogrensare på skaft är ett bra hjälpmedel. Duscha med ogräsättika. Man kan bränna bort med gasol. För att förhindra ogräs i fogen bör man använda fogsand. Det är jätteviktigt att man hela tiden håller fogen fylld med fogsand så att ogräset inte får fäste. Det finns ogräshämmande fogsand som är så basiskt att ogräset ogärna växer. Man kan också använda en hårdfog. Flexibel hårdfog ger en hård fog, men mjuknar och formar om sig när det regnar. En 1-komponent hårdfog härdar med luften och förblir hård, även när det regnar. Fogen släpper igenom vatten och har en viss elasticitet.
Vilken sten skall man ha på garageuppfarten?
När det gäller uppfarter är det viktigt att tänka på materialval och tjocklek i förhållande till stenens storlek. Man kan välja en mindre marksten i betong, då räcker det med 5 cm tjocklek. Väljer du större plattor än 35x35 cm måste man öka tjockleken. Smågatsten i granit passar utmärkt till uppfarten. Var extra noga med att underlaget blir stabilt och att fogbredden är minst 3 mm.
Hur tjockt lager ska man ha med dekorsten?
Det beror på storleken på dekorstenen. En tumregel är att det ska vara dubbelt så tjock som den största stenen i fraktionen. T. ex. Fraktionen 16-32 mm, då bör du ha ca 32 + 32 = 64 mm.
Vi har en uteplats med marksten. För två somrar sedan började vi få vit-gråa prickar lite överallt som ser inte bra ut. Det går inte att få bort dom med hobbyhögtryckstvätt, hård borste eller rengöringsmedel. Vad är det för prickar och hur får jag bort dom?
Det låter som om du har fått en typ lav på din beläggning, dom är ofta vita eller grå/vita och är väldigt svåra att få bort med vanliga rengöringsmedel. Använd ett speciellt medel avsett att användas mot lav. Finns flera olika varianter t ex. grönfri, fulstopp och tak och stenrent. Följ instruktionerna noga (och kom ihåg att det är långsamtverkande) och du kommer att se en förändring över tid.

Så här handlar du

Vi har ett stort sortiment av produkter. I webbshoppen har vi gjort ett urval av produkter som vi normalt lagerför. Vi har valt ut de produkter som håller hög kvalité till ett rimligt pris.

I vår webbshop kan du skapa ett konto, logga in och spara dina offertförfrågningar. Om du önskar pris på material och leverans är det enklast att använda utcheckningen för att skicka din förfrågan till oss. Vi återkommer med en exakt offert och bästa möjliga fraktlösning. Vår målsättning är att återkomma med offert senast inom 24 tim.

Om du önskar att komma i kontakt med oss för ett helhetspris inklusive installation ber vi dig att använda formuläret som du hittar här

Betalsätt

Betalning kontant, Swish eller med kort. Kredit kan lämnas efter överenskommelse med kund. Sedvanlig kreditupplysning görs.

Frakt

Normal leveranstid är 2-10 dagar för tunga markprodukter och 3-5 dagar för dammprodukter och verktyg. För direktleveranser från fabrik gäller 5-10 dagars leveranstid. 

 

Vid leverans av varor skall köparen besikta att varorna inte har transportskador. Om skada finns skall detta påtalas för transportören och skrivas på följesedel med transportörens underskrift. Varorna förblir säljarens egendom tills full betalning erlagts.

 

Vid leverans med bakgavellift förutsätts att lossningsområdet är plant och asfalterat. Lossning sker med handdragen pall lyftare därför krävs plant och asfalterat underlag. Maxvikt för lossning med bakgavellift är 800 kg per kolli. Kund är skyldig att informera om särskilda förutsättningar föreligger vid lossning angående lossningsområdets beskaffenhet. Råder inte ovanstående förutsättning för lossning, har chauffören rätt att lossa på närmast möjliga plats.

 

Privatpersoner 

Mindre varor levereras som paket till privatpersoner.
Vi använder oss av DHL för denna typ av leverans. DHL har två alternativ, hämta ut paketet på närmaste serviceställe eller få det hemkört, vilket betyder att DHL aviserar till dej innan leverans. Kostnaden för de olika alternativen ser du i kassan.

 

Företag

Företag får sina beställningar levererade med DHL företagspaket eller pall, offereras.

 

Långa paket

Långa paket över 150 cm och paket som väger över 20 kg skickas med DHL Hempaket. Det beror på att de är för stora att hanteras av utlämningsställen. Varken Posten, Schenker eller DHLs utlämningsställen hanterarar efter 1 jan 2013 försändelser som är längre än 150 cm. De måste köras hem till dig och lämnas vid dörren. Utkörningen sker dagtid och DHL kontaktar dig och bestämmer tid tillsammans med dig.

 

DHL Servicepoint

Med DHL Servicepoint kan du enkelt hämta ut ditt paket på närmsta ombud. Vi väljer automatiskt det ombud som finns närmst din postadress. Om du själv vill kolla vart dina ombud finns, kan du enkelt söka på DHL Servicepoint.
Svar på frågor om din sändning får du omgående på 0771-345 345. Ha ditt sändningsnummer till hands. Sändningsnumret får du på din e-postadress när vi skickar dina varor.

 

Ej uthämtade paket

Om Du inte har hämtat ut paketet inom 14 dagar förbehåller sig Platt-tjänst AB rätten att debitera kund kostnader för frakt och administration.

 

Transportsäkerhet

Platt-Tjänst AB står alltid för eventuella fraktskador mellan vårt lager och Ditt närmaste serviceställe alt. hemadress beroende på beställningsform. Är skada synlig när du tar emot sändningen ska detta ALLTID påtalas och anmälas till DHL direkt. Vid retur står kunden för transporten och eventuella skador.

Köpvillkor

Priser

Alla våra priser gäller fritt vårt lager i Angered, utanför Göteborg. Vi reserverar oss för eventuella sortiments-, pris och momsförändringar utom vår kontroll.

 

Pallbrytning

320:- debiteras vid bruten helpall.

 

Storsäck

Storsäck = BIG BAG, kostar 300 kr/säck inkl moms och då ingår själva arbetet att fylla säcken. Storsäckar är engångsprodukter och tas ej i retur.

 

Lastpallar

EU-pallar debiteras med 160:-. Om retur av EU-pallar sker inom 3 månader krediteras dessa med 80:-. Engångspallar debiteras ej och tas ej i retur.

 

Reklamationer

Innehåller varan fel skall reklamation omgående göras till Platt-Tjänst. För konsumenter gäller konsumentköpslagen, för övriga som inte omfattas av denna (företag, myndigheter, övriga) gäller ABM 92.

Reklamation efter att varan lagts/använts eller fel som borde upptäckts genom undersökningsplikten godkänns ej. Vi rekommenderar att beställa i god tid då oväntade leveransförseningar av olika orsaker kan uppstå. Det är därför viktigt att hantverkare inte beställs förrän varan mottagits, inspekterats och godkänts. Platt-Tjänst AB kompenserar inte för merkostnader för hantverkare som bokats innan leveransen godkänts av er. 

 

Returer

Endast lagervaror tas i retur. Ej specialbeställda produkter. Vid returer står kunden för kostnaden av återfrakten och en returavgift på 30 % av priset på varan avdrages. Varorna skall levereras i oskadat originalskick.

 

Ångerrätt / Öppet köp

Enligt distansavtalslagen har du som konsument rätt att ångra ditt köp utan speciell anledning inom 14 dagar från det att du tagit emot varorna förutsatt att varan returneras i originalskick och i oskadad originalförpackning. Kunden står för såväl returfrakten som den ursprungliga frakten. 

 

Färgavvikelser

Färgavvikelser kan förekomma, även på samma leverans och tillverkning. Det är därför en fördel att blanda sten från olika pallar vid läggning, för att få en positiv färgskiftningseffekt i beläggningen.

 

Kalkutfällning på betongprodukter

Kalkutfällning kan ske i samtliga betongprodukter, men är inte reklamationsgrundande. Utfällningen har ingen betydelse för stenens hållbarhet eller styrka och betecknas ej som produktionsfel eller kvalitetsnedsättande. För utomhusprodukter försvinner de så småningom naturligt.

 

Lossningsskador

Tänk på att våra lastbilar är tunga. Markskador som uppstår då lossning sker på av kund angiven plats, ersätts ej. Lossningen gäller för en angiven plats. Om lossning ska ske på flera platser debiteras detta. Om chauffören som har lossningsansvar anser att anvisad plats är oåtkomlig förbehåller vi chauffören rätten att lossa godset på närmast lämpliga plats.

 

Integritetspolicy

GDPR

Vi behandlar era företagsuppgifter med tillbörlig försiktighet. Våra kunduppgifter kan inte ses av någon annan part. Vi sparar endast de uppgifter som du som kund gett till oss eller som använts i vår affärsrelation och det är så vi använder dem. Vi behandlar inte mer uppgifter om dig än nödvändigt för att vår affärsrelation ska fungera.

 

Cookies

Vi använder cookies på ett ansvarsfullt sätt för att registrera hur du använder vår hemsida. Användningen av cookies sker mot bakgrund av att du konfigurerar din tillgång till internet efter dem. Cookies är små filer av information som sparas i din dator och gör det möjligt för oss att identifiera dig nästa gång du använder vår hemsida och ger möjlighet till att kundanpassa och göra sidan mer relevant  för dig vid användning. Cookies används också för att hålla reda på dina varor i varukorgen samt för att kunna läsa av ”webbtrafiken” . Cookies används inte för att komma åt personlig information eller kunna utvärdera innehållet i dina filer.

Du kan förhindra lagringen av cookies genom att göra en lämplig inställning i din webbläsare. Vi måste dock påpeka att om du gör det, kommer du inte att kunna använda alla funktioner på denna hemsida i full utsträckning.

 

Du kan också förhindra förvärv och bearbetning av uppgifter som rör din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) och genereras av cookies från Google genom att helt enkelt ladda ner och installera följande Googles browser plug-in genom att klicka på följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl= sv.

Andra liknande plug-ins är också tillgängliga från andra leverantörer beroende på den speciella webbläsare du använder.

På din förfrågan informerar vi dig därför gärna om vilka uppgifter om dig som finns sparade hos oss. Om det trots att vi gör vårt bästa för att uppgifterna ska vara korrekta skulle ha sparats felaktiga uppgifter hos oss korrigerar vi dem på din begäran.