Öppettider Instagram Facebook 031-3301101
Kassa 0
Logga in Registrera
 
Stängt tom 9e jan. Öppnar igen 10e jan.

Finns det något roligare än sten och betong?

Vår främsta inriktning idag är försäljning av natursten och betongprodukter för byggnation av privata trädgårdar men även offentliga miljöer. Vi hoppas kunna vara en komplett leverantör av allt man behöver för sin stenläggning eller sitt murprojekt. Vid vår anläggning i Göteborg finns butik, utställningar och lager. Vår kundkrets är privatpersoner, markentreprenörer, kommuner med flera. 
 
 
Vi försöker alltid att ge våra kunder en personlig sevice och dela med oss av vår kunskap och långa erfarenhet.


Företagets historia


Allt tog sin början i Bohuslän, granitens Mekka på 1930-talet. Thure Lander öppnade ett stenbrott och tog fram råblock i granit som levererades till olika stenhuggeri i Sverige men även skeppades till flera delar av världen.

En betongfabrik startades av Thure Lander 1939 som tillverkade och levererade betongplattor till hela Sverige och även Norge. Detta var på den tiden en relativt ny produkt.

 

1971 startades Stenvaruhuset Platt-Tjänst , vars huvudinriktning är försälning av sten och betongprodukter. Än i dag driver familjen företaget.

 


Historik

1940 startade Thure Lander ett Betonggjuteri i Govik för tillverkning av trädgårdsplattor. Företaget fick namnet Granitoid. Den flyttade i mitten på 40-talet till Björkemyr i Bohuslän då företaget växte.

Thure Lander tillverkade och sålde plattor fram till 1971 då han tillsammans med yngsta sonen startade Platt-Tjänst på nya Tuvevägen på Hisingen, Göteborg.

1991 flyttade Stenvaruhuset Platt-Tjänst till nya lokaler på Storås Industrigata 14 där företaget fortfarande drivs av yngste sonen och hans familj.
history box

Thure Lander längst till höger stående.

history box

Betonggjuteriet i Govik 1939.

history box

Thure Lander vid egenkonstruerad plattmaskin.